Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αυγά μάτια σε σάλτσα μπολονέζ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚ¨ΟΠΟΥΛΟΣ

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 μικρό και τρυφερό κλωνάρι σέλινο, μαζί με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες, με τα ζουμιά τους
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία: 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το βασιλικό, τη δάφνη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες στον κιμά και ρίχνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν, μελάτα ή σφιχτά, και να πήξει το ασπράδι τους.

Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας για «βουτιές» στη σάλτσα και στα αυγά.

Τι πίνουμε: Μια red ale αφιλτράριστη μπίρα θα είναι ό,τι πρέπει!.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου