Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ελισσάβετ-Μπέττυ Σκούφα :O EKΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ .


Αποτέλεσμα εικόνας για Ελισσάβετ-Μπέττυ ΣκούφαΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Μαύρα σημάδια και σημεία σήψης δεν εμφανίζει μόνο το παλιό πολιτικό σύστημα το οποίο εκπνέει ασθμαίνοντας και ουρλιάζοντας σαν τη μορφή του πίνακα του Munch, κάθε φορά που η κυβέρνηση και τα στελέχη της βάζουν το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και σπάει ακόμη ένας θύλακας διαφθοράς, μιζών, θαλασσοδανείων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δωροδοκίας κλπ.
Σημεία κατάπτωσης εμφανίζει η λαβωμένη δημοκρατία μας, και όταν υποτιθέμενα «κινήματα», τα οποία έχοντας χάσει το λαϊκό έρεισμα κι έχοντας «απέναντι» μια κυβέρνηση που ακούει και προσπαθεί, πολλές φορές ματώνοντας, οπισθοχωρώντας, μα πάντα με το μάτι και το αυτί στις λαϊκές ανάγκες, όταν λοιπόν αυτές οι ομαδοποιήσεις μην έχοντας άλλο ξεκάθαρο στόχο, μια προοπτική για την κοινωνία συνολικότερη, προσπαθούν να διαπομπεύσουν φωτογραφίζοντας πρόσωπα, τα οποία εκφράζουν στο συμπλεγματικό φαντασιακό της ανολοκλήρωσης, τον «Εχθρό». Με έψιλον κεφαλαίο.

Η προσωπική στοχοποίηση άρδην και αδιαφοροποιήτως αποτελούσε ανέκαθεν «μέσο κι όπλο» φασιστικών και κρυπτοφασιστικών κυβερνήσεων.
Στις πρακτικές του μίσους και της προσπάθειας καλλιέργειας βουρκώδους συσκότισης του Καθαρού Νου (με την Καντιανή έννοια), απ όπου κι αν αυτές προέρχονται, απαντάμε με το πάγιο αίτημα του πανανθρώπινου Ιδανικού της Αλληλεγγύης, της σύμπνοιας και του εθνικού συλλογικού στόχου να βγει η ελληνική κοινωνία όρθια από την κρίση.

Μπέττυ Σκούφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου