Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για Ευάγγελος Β. ΛαγδάρηςΗ Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας. Το έθνος μας ξαναζωντανεύει τις θυσίες των αγωνιστών του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και στην απόπειρα υποδούλωσής του. Οι νεότεροι Έλληνες, φορείς αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς και της ιερής παρακαταθήκης του γένους μας, τιμούμε τους υπερασπιστές των αξιών και ιδανικών της φυλής και τους προμάχους της ακεραιότητας της πατρίδας μας, που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα χρέους απέδειξαν πως τα ψυχικά αποθέματα και το αίσθημα της ελευθερίας είναι ισχυρότερα από τα υλικά πολεμικά μέσα.



   Και σήμερα, καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές, χρειάζεται και πάλι εθνική ομοψυχία και ευρύτατη συναίνεση και συνεννόηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.
   Η φετινή επέτειος ας είναι μια ευκαιρία για αυτοσυγκέντρωση, υπευθυνότητα και συλλογική ευθύνη απέναντι στην πατρίδα. Ιδιαίτερα η νέα γενιά, οι φυσικοί συνεχιστές του αύριο, οφείλει να ενστερνισθεί τις αξίες της εποποιίας του ’40 και να αντιληφθεί ότι μόνο με την εθνική ενότητα και τα διδάγματα της ιστορικής μνήμης θα διαφυλάξουμε το έθνος μας.
Η θυσία των ηρώων του ΟΧΙ ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

                                                      Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

                                                       Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου