Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διοικεί πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διοικεί πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο
Ο απεσταλμένος της FIFA/UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοίνωσε την σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που θα αποτελείται τελικά από 6 μέλη και δύο εξωτερικούς συμβούλους και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ομαλοποίησης της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει το καίριο πόστο της διαιτησίας.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει ο κύριος Γιάννης Δρόσος, δικηγόρος και καθηγητής της Νομικής (δεν έχει κάποια προηγούμενη σχέση με τον χώρο του ποδοσφαίρου) και αναπληρωτής πρόεδρος ο κύριος Νίκος Μπάρτσης, επίσης δικηγόρος, μέλος της επιτροπής Αδειοδότησης αλλά και του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Το δύσκολο έργο του προέδρου της ΚΕΔ και του υπέυθυνου διαιτησίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπίκας.

Το "ισπανικό μοντέλο" εγκαταλείπεται και ο κύριος Μπίκας θα αναλάβει μόνος του τους ορισμούς, ενώ προαναγγέλθηκε και αναθεώρηση των πινάκων της διαιτησίας. Ο Ζήσης Βρύζας θα είναι ο υπέυθυνος Εθνικών Ομάδων, ο Αλέξης Δέδες (που παραιτήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΚ και έχει θητεύσει στο παρελθόν στην ΕΠΟ) ο εσωτερικός Γραμματέας, ενώ τέλος μέλος της 6μελούς Επιτροπής θα είναι και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Απόστολος Γέροντας.
Ρόλο Διοίκησης και Επικοινωνίας, που θα αναφέρεται στην FIFA και στην UEFA, αναλαμβάνει ο κύριος Ιάκωβος Φιλιππούσης, ενώ παρατηρητής θα είναι και ο πρόεδρος της Superleague Γιώργος Στράτος. Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Κουτσοκούμνης, η FIFA διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει μέλη στην Επιτροπή, εφόσον διαπιστωθεί, ότι υπάρχει ανάγκη
.

http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου