Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Οι προτάσεις της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση έργων σχολικής στέγης

Αποτέλεσμα εικόνας για έργα σχολικής στέγης
Προτάσεις για την εξεύρεση πόρων από τους οποίους θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν έργα σχολικής στέγης, παρουσίασε  σε συνέντευξη Τύπου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, θα πρέπει να προκηρυχτεί άμεσα το ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) Κεντρικής Μακεδονίας, να προβλεφθεί μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ένα τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα διατεθεί για την κατασκευή σχολείων, να υπάρξει αντίστοιχο κονδύλιο από την διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ και να συναφθεί δάνειο, όπως εκείνο που είχε λάβει ο ΟΣΚ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 
«Σε αυτές τις τέσσερις προτάσεις προσθέτουμε οποιονδήποτε άλλο τρόπο κρίνει η κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί η λίστα με τις ανάγκες των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας ως προς τα έργα σχολικής στέγης που πρέπει να γίνουν, η λίστα αυτή θα σταλεί στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, τους βουλευτές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους συναρμόδιους υπουργούς, την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και τη διεύθυνση περιφερειακής εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Συγκεντρώσαμε τα αιτήματα για να παρουσιάσουμε μια αληθινή εικόνα στην κυβέρνηση, στα αρμόδια υπουργεία, σε όλες τις αρχές, για να ασκήσουμε μια δίκαιη, εύλογη, πίεση, ώστε να βρεθεί λύση. Διαφορετικά δεν θα μπει κεραμίδι μέχρι το 2020. Τώρα ξεκινάμε. Επαναθέτουμε το πρόβλημα. Θα κλιμακώσουμε την προσπάθειά μας» πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου.

http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου