Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πιερίδες Μούσες-Α.Ο. Τρίκαλα 2011 0-6


Toυ Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

Σαρακοστιανή 6άρα, με χαρταετό κορυφής, φιλοδώρησε ο Α.Ο. Τρίκαλα 2011 τις Πιερίδες Μούσες στην Κατερίνη (6-0), στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr, στη 10η αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β’ εθνικής κατηγορίας, σ’ ένα viral παιχνίδι, με πορτογαλικό απεριτίφ, ανάμεσα στον πρώτο και στον τελευταίο της κατηγορίας.
Γιατί τι άλλο θα μπορούσε ν’ αποτελεί ένα παιχνίδι ανάμεσα σε μία ομάδα που έχει δεχτεί μόλις και μετά βίας ένα γκολ και σε μία άλλη που έχει σκοράρει μόλις δύο φορές; Kι όμως, λίγο πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ των Τρικάλων, με διαστημικό γκολ-φωτοβολίδα της Ευθυμίου, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι Πιερίδες Μούσες βγήκαν σαν σίφουνες στη μοναδική κατά μέτωπο αντεπίθεσή τους στο πρώτο ημίχρονο (συνεργασία Χρ. Μπίσμπα κα Σ. Παναγιωτίδου) και ανακόπηκαν τελευταία στιγμή, με φάουλ και κίτρινη κάρτα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν και να γκρεμίσουν το διαδίκτυο! Το σκορ είχε ανοίξει για τα Τρίκαλα η Πρεβεζιάνα Παναγιωτίδη (0-1), που πέτυχε και το τρίτο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (0-3). Το γαϊτανάκι των γκολ έσυρε στη συνέχεια ο «θηλυκός Μπαρμπόσα», η Πορτογαλέζα Μαρλέν (Αλεξάνδρα), με πιστοποίηση της… σχολής Σάντος, με δύο γκολ, εκπληκτικής ομορφιάς, ενώ τα… Κούλουμα έκλεισε η Παναγιωτίδη στις καθυστερήσεις, σημειώνοντας τελικά χατ τρικ. Οι γηπεδούχοι πάντως σε κανένα σημείο δεν παράτησαν το παιχνίδι, κοίταξαν στα μάτια από την αρχή τους αντιπάλους τους, δεν πτοήθηκαν από την αγωνιστική ανωτερότητα και τη βαθμολογική διαφορά και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, διαθέτοντας μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας… νηπιαγωγείου, που καθιστά την προοπτική και το όραμα συστατικά στοιχεία της ομάδας στο γυναικείο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Man of the match: η Πορτογαλέζα (και κάτοικος Τρικάλων για τρία συναπτά έτη) Μαρλέν Μπαρμπόσα, τετραγώνισε τον κύκλο, οργίασε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε περισσότερες κάθετες πάσες απ’ όσες έχει μέσο όρο η αντίστοιχη αντρική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης των Τρικάλων στη Football League!, η νεομεταγραφείσα Μ. Ευθυμίου, που εκτός από το επικό γκολ, κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα με αρχοντικό στυλ και η E. Παναγιωτίδη, που εκτός από το χατ τρικ, έδειξε στοιχεία ολοκληρωμένης ποδοσφαιρικής προσωπικότητας, είναι μόνο τρεις από τις παίκτριες που ενδεικτικά δικαιούνται τον τίτλο, καθώς το σύνολο της ομάδας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύει και η φρενήρη φετινή της πορεία
Ηighlights: η 12χρονη Ελευθερία Πλακιά των Τρικάλων, με μορφή… θηλυκού Σάββα Κωφίδη, στο ονειρικό ντεμπούτο της στην κατηγορία, sponsored by Metrosport.gr, να μας αναγκάζει να τσεκάρουμε συνέχεια την μπαταρία της βιντεοκάμερας για να μην τελειώσει, με τις επελάσεις και τις διεισδύσεις της και με τη μεστή αργεντίνικη αγωνιστική της απόδοση (είχε και δοκάρι), που προσπαθούσαμε ώρες μετά να εκλογικεύσουμε αναλογικά με την ηλικία της, η τερματοφύλακας των Πιερίδων Μουσών για τις επεμβάσεις της, που κράτησαν το σκορ σε γήινα επίπεδα, οι άνθρωποι των Τρικάλων που μοιράστηκαν μαζί μας το όνειρό τους για τη νέα σεζόν και τις επερχόμενες μονομαχίες του κάμπου στην Α’ εθνική (special thanx στο φωτογράφο της ομάδας Θανάση Ζιώγα από την Καλαμπάκα και για τις πολύτιμες πληροφορίες), οι προσπάθειες των ανθρώπων από τις Πιερίδες Μούσες να διατηρήσουν υψηλό το φρόνημα των παικτριών μιας ομάδας που έχει αλλάξει αγωνιστικό προσανατολισμό, φιλοσοφία και κατεύθυνση, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στα νιάτα, το fair play των αντίπαλων παικτριών (ναι, υπάρχει και αυτό ενίοτε στο γυναικείο ποδόσφαιρο!), οι διαμαρτυρίες των παικτριών στο διαιτητή και οι νουθεσίες του τελευταίου, η επιστροφή της διεθνούς παίκτριας, Βάσως Τζιώρας των Τρικάλων, ένα χρόνο μετά από σοβαρό τραυματισμό, το +εισφέρω (Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Τρικκαίων) στη φανέλα της ομάδας των Τρικάλων (respect)
Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου