Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ :Επιμορφωτικό ταξίδι στη Ρουμανία

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ - ERASMUS+
   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τέταρτο επιμορφωτικό ταξίδι του  Δημοτικού Σχολείου Κορινού στο Cziky Gergely College  στο Arad της Ρουμανίας από 6 έως 10 Μαρτίου στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «The European express. Everybody on board!»

Το κλιμάκιο  που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τη συντονίστρια του προγράμματος κ. Τσιαλού Ευανθία, εκπαιδευτικό αγγλικής και τον εκπαιδευτικό γενικής αγωγής κ. Χαραλαμπίδη Νίκο.
     Το πρόγραμμα Erasmus+ αφορά στην εφαρμογή της θεωρίας πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner   (Multiple Intelligences theory) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  και αποτελεί σύμπραξη πέντε  χωρών: Ελλάδας, Γαλλίας, Τουρκίας, Eσθονίας και  Ρουμανίας.
      Η αποστολή   έτυχε ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει με τους εταίρους εποικοδομητικές απόψεις σε ζητήματα καινοτόμων  πρακτικών διδασκαλίας εφαρμόζοντας τη θεωρία πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner και εστιάζοντας στην θεματική ενότητα της Τέχνης. Επίσης, είχε την δυνατότητα να πληροφορηθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, να γνωρίσει τα κυριότερα αξιοθέατα  της πόλης Arad και της ευρύτερης περιοχής των Καρπαθίων και πτυχές της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Η τελευταία  συνάντηση εργασίας αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στην Lyon της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2017.
                                                     Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κορινού
                                                                 Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου