Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Κατερίνης

Το σχολείο επισκέφθηκε στις 12/5 την έκθεση «3η Εβδομάδα Επιστήμης & και Τεχνολογίας»  που διοργάνωσε το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Κατερίνης. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ από τις 8-12 Μαΐου. Κατά την επίσκεψη του ΣΔΕ παρουσιάστηκαν φαινόμενα και πειραματικές διατάξεις με αναφορά στο έργο μεγάλων επιστημόνων παγκοσμίως γνωστών για το έργο τους.

Oι εκπαιδευόμενοι/ες παρακολούθησαν και πειράματα Φυσικής σχετικά με την ατμοσφαιρική πίεση και τα μετεωρολογικά φαινόμενα.
Στην συνέχεια, έγινε ξενάγηση στην Έκθεση πειραματικών διατάξεων και Μετεωρολογικών Οργάνων που, όπως ενημερωθήκαμε, ήταν ευγενικά παραχωρημένη από τον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ.
Την ξενάγηση/επίδειξη πραγματοποίησαν οι καθηγητές φυσικής Χρήστος Πετούσης και Ευστάθιος Τασχουνίδης. Οι εκπαιδευόμενοι/ες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Ι.Γρηγοριάδης, Ε.Μπιμπίρη  Σ.Παναγιωτίδης και Σ.Τερζοπούλου δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πανόραμα πειραμάτων και παράλληλα να συζητήσουν απορίες και προβληματισμούς με τους οικοδεσπότες επιστήμονες. Εκ μέρους του σχολείου  ο διευθυντής Θ.Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τμήματος Δρ. Δ.Τριανταφύλλου για τη φιλοξενία και το συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και τους καθηγητές φυσικής που μερίμνησαν για τις πειραματικές διατάξεις και ακούραστα διέθεσαν τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο για το ΣΔΕ Κατερίνης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου