Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η «ΟΡΕΣΤΕΙΑΔΑ»… ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ



                                                  46ο Φεστιβάλ Ολύμπου
   Προσαρμοσμένη στο σήμερα αλλά με μια άλλη διάσταση, παρουσιάστηκε στο ανοικτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, η τραγωδία «Ορέστεια» του Αισχύλου, πλέον ως «Ορεστειάδα του Έβρου».
   Το έργο αποδόθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 από το σχήμα «Θέατρον» του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Θεάτρου Γιαννιτσών, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γιώτας Φλήρη.

  Σύμφωνα με την πλοκή της παράστασης στην οποία διαφάνηκε η διαρκής και διαχρονική πάλη του άνδρα με την γυναίκα για τη διεκδίκηση της εξουσίας, η συγγραφέας αντλεί τα μηνύματα με ουτοπική διάσταση από τις τέσσερεις τραγωδίες, τις Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ιφιγένεια εν Ταύροις.
  Οι ηθοποιοί του «Θεάτρου» καθόλα αξιόλογοι, απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του κοινού, αποδίδοντας με επαγγελματική συνέπεια τους ρόλους τους, δικαιώνοντας παράλληλα την επιλογή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) να υποστηρίζει και να αναδεικνύει περιφερειακά και ερασιτεχνικά σχήματα, κάτι που επισήμανε προλογίζοντας την εκδήλωση ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γεώργιος Χ. Χανδόλιας.
  «Ευρηματική, ευχάριστη και απολαυστική η παράσταση που παρακολουθήσαμε, μας πρόσφερε αρκετό γέλιο, που τόσο ανάγκη το έχουμε σήμερα», τόνισε συγχαίροντας το θεατρικό σχήμα ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος.
  Από πλευράς του οικοδεσπότη Δήμου Δίου-Ολύμπου και συνδιοργανωτή του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, τους συντελεστές του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Θεάτρου Γιαννιτσών «Θέατρον»  υποδέχθηκε και συνεχάρη ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Λακασάς, απονέμοντας στην σκηνοθέτιδα Γιώτα Φλήρη, το λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, εκφράζει για μια ακόμα φορά δημόσια τις ευχαριστίες προς τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και στον γενικό γραμματέα του, Νικόλαο Λακασά, για την άοκνη συμβολή και υποστήριξή του στην οργάνωση και λειτουργία των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Ολύμπου.
  









  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου