Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ιδού τα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

Ιδού τα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας
Μπορεί το όριο για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας να έχει γίνει αρκετά αυστηρό, στα 90 g/km πλέον, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα στην ελληνική αγορά που αποφεύγουν το χαράτσι.

http://www.newsauto.gr
Εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ίδια για το 2017 (αναμένονται οι ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες), υπάρχουν μοντέλα στην Ελληνική αγορά που, λόγω χαμηλών ρύπων C02 δεν πληρώνουν. Θυμίζουμε οτι τα αυτοκίνητα που ταξινομούνται από την 1/11/2010 και μετά, το κόστος των τελών κυκλοφορίας δεν εξαρτάται από τον κυβισμό, αλλά από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (τα γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο). Με βάση τις τελευταίες αλλαγές στις οποίες προέβη η κυβέρνηση, τα μοντέλα που εκπέμπουν έως 90 g/km πληρώνουν μηδενικά τέλη.
Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν μόνο ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Όπως θα δείτε παρακάτω, στην ελληνική αγορά υπάρχουν αρκετά αυτοκίνητα, από όλες σχεδόν τις κατηγορίες, που παίρνουν…ελευθέρας από το υπουργείο Οικονομικών και δεν πληρώνουν (κάνοντας ΚΛΙΚ πάνω στο κάθε μοντέλο μπορείτε να διαβάσετε διάφορες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό).
Σημειώστε πως στο παρακάτω αφιέρωμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία φυσικά έχουν και ιδιαίτερα υψηλό κόστος…
Renault Clio 1,5 dCi 75 & 90 PS 85 g/kmRenault Clio 1,5 dCi 110 PS 90 g/km
Renault Clio Sport Tourer 1,5 dCi 90 Ps 90 g/km
Skoda Citigo CNG 82 g/km

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου