Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχαράκι με μπάμιες και μελωμένα ντοματίνια

img_1364
Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία:  30΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 40΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά, κομμένο σε κύβους των 4 εκ.
  • 750 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
  • 20 ντοματάκια ολόκληρα, καλά πλυμένα
  • 2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 400 ml σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία 

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μπάμιες για περίπου 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. (Το ζεμάτισμα το κάνουμε για να περιορίσουμε τη βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες κατά το μαγείρεμα.)

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τα 100 ml από το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε την ντομάτα, το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να μαλακώσει καλά το κρέας.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα ρίχνουμε στο κρέας με τις μπάμιες, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Τι πίνουμε Αγιωργίτικο δεξαμενής.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου