Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας - Θράκης - αυτοτελές γραφείο Πιερίας- για ανάκληση της απόφασης κατεδάφισης της προβλήτας στην παραλία Κατερίνης





Επιστολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας - Θράκης - αυτοτελές γραφείο Πιερίας-απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου, με την οποία ζητά ανάκληση της απόφασης κατεδάφισης της προβλήτας στην παραλία Κατερίνης.

Το περιεχόμενο της επιστολής  έχει ως εξής:



Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία έτη, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, οι συνέπειες εκτός από τις άμεσα οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με άλλες παράπλευρες, οι οποίες πολλές φορές εκ πρώτης όψεως εμφανίζονται πιο υποβαθμισμένες από ότι είναι στην πραγματικότητα.


Ο λόγος της έγγραφης αυτής επικοινωνίας μας, είναι η αντιμετώπιση μιας παράπλευρης απώλειας, που έχει σχέση με την κατεδάφιση της προβλήτας στην Παραλία Κατερίνης, η οποία είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής από τον περασμένο αιώνα.

Φωτογράφοι, ζωγράφοι και πλήθος καλλιτεχνών απαθανάτισαν διαχρονικά την ανάπτυξη της περιοχής με κεντρικό σημείο αναφοράς τη συγκεκριμένη προβλήτα, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής συνδέθηκαν μαζί της συναισθηματικά όχι μόνο με σημαντικά γεγονότα της ζωής τους αλλά και με την καθημερινότητά τους.

Μπορεί, η ομολογουμένως καθυστερημένη διαπίστωση, ότι δεν πληροί όλες τις διατάξεις (πολεοδομικές, ιδιοκτησίας, κλπ) δε σημαίνει απαραίτητα να προβούμε στην απομάκρυνση ενός ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού συμβόλου της Πιερίας.

Σημείο αναφοράς και για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ρίψη του Σταυρού κατά την ημέρα των Θεοφανίων, αφού βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Είμαστε υπέρμαχοι για τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και πιστεύουμε ότι η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να προβάλει το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό της χωρίς να περιορίζεται στον ψυχρό και απρόσωπο κρατικό μηχανισμό, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την παιδεία του πολιτισμού σε μια ευνομούμενη κοινωνία των πολιτών.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να γίνουν οι απαιτούμενες σύννομες ενέργειες – παρεμβάσεις ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το σύμβολο της περιοχής, εξωραΐζοντας και νομιμοποιώντας (κατά παρέκκλιση) τη συγκεκριμένη προβλήτα.



Με εκτίμηση



ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης
Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών στην ΠΚΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου