Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις στην ενότητα ΒΑΤΑΝ





ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Στην υλοποίηση ζωτικών έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από τη συνέχιση του μακρόπνοου προγράμματος αναβάθμισης του οδικού δικτύου, στο σύνολο των οικιστικών περιοχών του Δήμου Κατερίνης, εντάσσεται το έργο «Ασφαλτόστρωση πεζοδρόμων ενότητας Βατάν».

Βάσει της μελέτης προβλέπεται η ανακατασκευή της υπάρχουσας οδοστρωσίας και η κατασκευή βάσης όπου αυτή απαιτείται. Η τελική στρώση των πεζοδρόμων γίνεται με επίστρωση κυβόλιθων ή ασφαλτόστρωση.



Προς την κατεύθυνση αυτή, ασφαλτοστρώσεις, που βελτιώνουν το οδόστρωμα και δημιουργούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για τη διέλευση πεζών και οχημάτων πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, στις οδούς: Ναυπλίου, Γ’ πάροδος Ησιόδου, πάροδος Λ.Κατσώνη, Α’ πάροδος Ησιόδου.

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του έργου, καθώς όπως τόνισε «εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και καθιερώνει πιο άνετες συνθήκες διέλευσης» εξέφρασε σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για παρεμβάσεις που βελτιώνουν αισθητά την εικόνα του δήμου μας. Γενικότερα, με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη μέριμνά μας, είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ίδιας της διαβίωσης των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Παράλληλα, η συντήρηση των οδών εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πρόγραμμα έργων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την αποκατάσταση και ανακατασκευή πεζοδρομίων, την ενίσχυση του πρασίνου, τη βελτίωση του φωτισμού κ.ο.κ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου