Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

      Συνάντηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυς) Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Στέργιου Καστόρη, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10 στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος  με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
      Το θέμα της συνάντησης ήταν η σύνδεση της Κατερίνης με τον αγωγό φυσικού αερίου και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

      Όπως είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε και πάλι από τον Υπουργό, η Κατερίνη περιλαμβάνεται στις έξι (6) πόλεις, στις οποίες θα ξεκινήσει πιλοτικά η σύνδεση με τον αγωγό.
      Οι βουλευτές και ο Δήμαρχος ζήτησαν από τον Υπουργό να ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο εντός του 2017, ακόμη και με την οικονομική συνδρομή του Δήμου αν απαιτηθεί.
      Από την πλευρά του ο Υπουργός δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό, τονίζοντας, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση η σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους τρεις (3) πρώτους μήνες του 2018, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί. Άλλωστε, τόνισε, το φυσικό αέριο αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για φθηνή ενέργεια στις επιχειρήσεις, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοικοκυριά.
      Οι βουλευτές θα παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος, έχοντας τη γνώμη ότι η χρήση του φυσικού αερίου θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης του Νομού μας.
                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                     Ν.Ε.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου