Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ράχη Πιερίας: Πέτρος Γαϊτάνος και Βασίλης Σερμπέζης στα Λ’ ΠΑΤΡΙΑ - Συγκίνησε και ενθουσίασε η περιήγηση στο έντεχνο και δημοτικό τραγούδι


Μουσική παράδοση και έντεχνο τραγούδι  έδωσαν τα χέρια  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ράχης, σε μια ξεχωριστή βραδιά, την οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το πολυπληθές κοινό, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των Λ΄ Πατρίων.

Επί σκηνής ο ερμηνευτής, που διατηρεί άρρηκτη τη σχέση του με την παράδοση, Πέτρος Γαϊτάνος, στις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μακεδονίας, της Μικράς Ασίας, της Θράκης, κάθε γωνιάς του ελληνισμού, καθώς και μίας περιήγησης σε συνθέσεις γνωστών Ελλήνων δημιουργών (Θεοδωράκης, Σπανός, Σπανουδάκης κ.α.).

Ξεχωριστή η παρουσία για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή των ΠΑΤΡΙΩΝ  του Βασίλη Σερμπέζη, ενός δασκάλου του δημοτικού τραγουδιού, με βαθειά γνώση της ερμηνείας της δημοτικής μας παράδοσης, σε μία μουσική κατάθεση, που συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας είχε ο Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο).


Μαζί τους επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων και ειδικότερα οι: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι - ταγούδι), Μανώλης Κόττορος (βιολί- τραγούδι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Φιλιπουπολίτης (πιάνο).


Η βραδιά, η οποία ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού συλλόγου Δημήτρη Ντούρου εξελίχθηκε σε μία όμορφη, μαραθώνια παράσταση γεμάτη κρουστά, έντονους ρυθμούς, τραγούδι και φυσικά χορό.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου