Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - Δήμου Κατερίνης: Συνεστίαση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας


Με το προσωπικό και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΚ Θωμά Παπαδημητρίου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Τρίτης Ηλικίας γευμάτισαν οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), παρουσία και του Εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π. Κυριάκου Κοκελίδη.

Μέσα σε μία όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν ευχές και έγινε αναφορά στην συνεχή προσπάθεια του Δήμου και της ΔΗΚΕΔΗΚ και μέσω του ΚΗΦΗ, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εξυπηρετούμενων ηλικιωμένων.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δήλωσή του, με αφορμή την εκδήλωση, ο κος Παπαδημητρίου: «Μεταφέροντας και τις ευχές του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, θα ήθελα με την ευκαιρία να τονίσω, ότι, ο Δήμος Κατερίνης με συντονισμένες ενέργειες φροντίζει να είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας και να προσφέρει ουσιαστικό έργο ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα στις πιο ευπαθείς ομάδες. Για εμάς η κοινωνική συνοχή και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».
Όπως είναι γνωστό το ΚΗΦΗ αποτελεί μία ανοικτή δομή δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, η οποία στεγάζεται σε κτίριο δίπλα από τον Άγιο Χαράλαμπο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ η λειτουργία της εντάσσεται στη ΔΗΚΕΔΗΚ.
Στις δράσεις του συγκαταλέγονται: η παροχή οργανωμένης κοινωνικής φροντίδας στους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον, Επιπλέον, η παροχή υπηρεσιών σε μοναχικά άτομα, που δεν έχουν τη φροντίδα των συγγενών.

Το ΚΗΦΗ Δήμου Κατερίνης παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 15:00), σε 19 συμπολίτες μας. Ειδικότερα παρέχει: νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων κ.α.

Παράλληλα, διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων και εξωτερικών δραστηριοτήτων (εκκλησιασμός κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου