Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αιχμές όλων εναντίον όλων...


Την μάχη του δεύτερου γύρου, δίνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς, με τα μαχαίρια να βγαίνουν όσο πλησιάζουμε προς το στήσιμο της κάλπης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αιχμές μεταξύ συνυποψηφίων δίνουν και παίρνουν, με αφορμή την προοπτική «διπλοθεσίας»,τις καθυστερήσεις κ.ο.κ.

Ευθεία επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε για παράδειγμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν πληροφορήθηκε την πρόθεσή του να παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και αν εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα. «Τον άκουσα να λέει ότι θα παραμείνει δήμαρχος και θα είναι και πρόεδρος της παράταξης», είπε, αναρωτώμενος αν «πιστεύει κανείς ότι είναι απογευματινή εργασία η παράταξη». Στο πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ πέντε υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, μάλιστα, τον ρώτησε ευθέως …πόσες ώρες δουλεύει την ημέρα ως δήμαρχος, για να τον διαβεβαιώσει πως το να είσαι επικεφαλής ενός πολιτικού φορέα απαιτεί 18-20 ώρες ενασχόλησης την ημέρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε ακόμα τους συνυποψηφίους του που δεν είναι βουλευτές να δηλώσουν ποιοι θα τους αντικαθιστούν στην Βουλή. «Όσοι δεν είναι στη Βουλή θα πρέπει να πούνε ποιος θα είναι αντ’ αυτού», είπε, κάτι που είχε ζητήσει παλιότερα και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «δείχνοντας» με τον τρόπο του προς τον Γιώργο Καμίνη, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αναλόγως ερμηνεύθηκε η αποστροφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι «η πλήρης αφοσίωση της νέας εκλεγμένης ηγεσίας στο εγχείρημα είναι απολύτως απαραίτητη μακριά από λογικές διπλών θέσεων και ρόλων».

Επίθεση στον Γιώργο Καμίνη όμως, είχε εξαπολύσει ο Σταύρος Θεοδωράκης και με αφορμή το ‘κλείσιμο’ των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 12 και 19 Νοεμβρίου, που ως δήμαρχος Αθηναίων δεν αντέδρασε στην απόφαση παρά το ότι στις 12 Νοεμβρίου διεξάγεται ο κλασικός Μαραθώνιος στην πόλη. Στοχοποιώντας τον τότε από κοινού με την Φώφη Γεννηματά, μίλησε για κάποιους που έχουν στόχο ένα ‘κόμμα-φέουδο, ελεγχόμενο’, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων ότι αρνούνται πεισματικά την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Αντίθετα, ο Γιώργος Καμίνης χαιρέτισε τότε την απόφαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, εκτιμώντας ότι μπαίνει τέλος στη συζήτηση επί των διαδικαστικών -για την παράταση της οποίας ‘έδειξαν’πολλοί ως υπεύθυνο τον Σταύρο Θεοδωράκη εξαιτίας της επιμονής του στην επιλογή της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας αλλά και στη μη διεξαγωγή των εκλογών την ημέρα του Μαραθωνίου- και πως «έφτασε η ώρα για πολιτική». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, που ενώ δεν διεκδικεί την αρχηγεία και παραμένει λάτρης της τεχνολογίας, δήλωσε ότι ξέρει και τα όρια και τις αρνητικές πλευρές της. «Η σημερινή εποχή δημιουργεί και μία ψευδαίσθηση. Με ένα πάτημα ενός κουμπιού όλα λύνονται, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο app, ή εφαρμογή στο κινητό μας», είπε,παρατηρώντας η δημοκρατική συμμετοχή θέλει κόπο, αφοσίωση και συλλογική προσπάθεια, και ζητώντας να τελειώνει η μακρά συζήτηση επί των διαδικασιών και να δοθεί χώρος στην πολιτική.

Πυρά κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή ηγεσία απέδειξε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει τον χώρο πέρα από το 7%» και επισημαίνοντας ότι «νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται». Ο ίδιος ‘απολογήθηκε’ και για την απουσία του από τη Βουλή όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Από την ίδια ψηφοφορία απουσίαζε και η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεσή της με τον Γιώργο Καμίνη, όταν εκείνος επιτέθηκε εναντίον της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τις Βρυξέλλες κατηγορώντας την για ‘φυγομαχία’. Η ίδια μίλησε για μικρότητες, αποφεύγοντας να απαντήσει άμεσα, αλλά η επίθεση συνεχίστηκε, με τον Γιώργο Καμίνη να μιλά για εικόνα διχασμού της παράταξης και τον Σταύρο Θεοδωράκη να επαναφέρει το θέμα στο ντιμπέιτ. Η απάντηση τότε, ήρθε σφοδρή από την Φώφη Γεννηματά που δήλωσε πως «η δήθεν κριτική για την υποχρεωτική απουσία μου από την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απολύτως κακόπιστη και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας»…


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου