Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Ικανοποιητική αντιμετώπιση & διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα




Ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης  στα προβλήματα που προκάλεσαν οι παρατεταμένες ισχυρές βροχοπτώσεις. Ειδικότερα, στο παραλιακό μέτωπο, από τον Κορινό έως και την Ολυμπιακή Ακτή, όπου  ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος και προκλήθηκαν ζημιές σε ισόγεια καταστήματα και σπίτια, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα σε κανάλια στην περιοχή, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και έως αυτή την ώρα επιχειρούν και παρεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο.


«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό των κατοίκων, για την άμεση διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέριμνά μας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας,  προκειμένου να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας, από τους οποίους ζητούμε κατανόηση και συνεργασία» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Δημήτρης Ντούρος, επισημαίνοντας: «Σε ύφεση είναι η κατάσταση στον Πέλεκα, αντιμετωπίσθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό, τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του Δήμου. Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες το πρωί, κλειστά παρέμειναν σήμερα Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, στο σύνολο του  Δήμου Κατερίνης.

Με αφορμή την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι δημότες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 2351 350 489  μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.


Τέλος, στη διάθεση των δημοτών είναι και το κιν. τηλέφωνο του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημ.Ντούρου και ειδικότερα το: 6977 572 386.  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου