Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Περιοδεία της Βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Μ. Σκούφα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές


        «Είναι ανάγκη να δοθούν οριστικές λύσεις και όχι ημίμετρα»



Σε περιοχές στην Πιερία που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία  μετέβη το Σαββατοκύριακο η βουλεύτρια Πιερίας  Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως από τους φορείς αλλά και τους κατοίκους για το μέγεθος των ζημιών, έτσι ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες, είτε για την αποκατάστασή  τους, είτε για την εκπόνηση μελετών, όπου κρίνεται αναγκαίο.
Επιπλέον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, το επόμενο διάστημα ο κ. Δέδες μαζί με κλιμάκιο τεχνικών θα μεταβεί στην Πιερία, προκειμένου να δουν από κοντά τις καταστροφές και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες  διαδικασίες.
Οριστικές λύσεις και όχι ημίμετρα
Οι καταστροφές που σημειώθηκαν σε Πέλεκα, Παραλία, Ολυμπιακή Ακτή ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη αφενός να βρεθούν οριστικές λύσεις που θα  προστατεύουν  το περιβάλλον, όπως στην περίπτωση του Πέλεκα με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα, και με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στις εργασίες που έγιναν ή που θα γίνουν στην κοίτη του ποταμού. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρξει θωράκιση και της γέφυρας στην Ανδρομάχη.
Η Παραλία και η Ολυμπιακή Ακτή «πνίγονται» και με μικρότερης έντασης βροχές, επισήμαναν στην κα Σκούφα επαγγελματίες της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα αυτό κρατάει πολλά χρόνια, και αναμένουν έστω και τώρα έμπρακτη ανταπόκριση στις εκκλήσεις που απευθύνουν προς πάσα αρμόδια αρχή.
 Διάνοιξη και καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικά έργα
Καθαρισμός και ορθολογική διευθέτηση των ρεμάτων, διάνοιξη καναλιών και   αποστραγγιστικά έργα, παρεμβάσεις που θα διορθώσουν αστοχίες και ελλείψεις, και έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα που όμως δεν επαρκούν ή δεν σχεδιάστηκαν σωστά, είναι το ζητούμενο και κοινός παρονομαστής τόσο στην Νότια Πιερία, σε Πλαταμώνα  και Παντελεήμονα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές. Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος στη συνάντηση που είχε με την βουλεύτρια, υπηρεσιακούς παράγοντες, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Παντελεήμονα, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα και τη συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα Ρούλα Αρίσση,  εστίασαν σε αυτά τα σημεία, τα οποία μάλιστα είναι εμφανή σε αρκετά ρέματα και κανάλια. Μάλιστα στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, ανθρώπινες παρεμβάσεις όπως μπάζωμα καναλιών, οδηγούν με μαθητική ακρίβεια σε καταστροφές και πλημύρες με την επόμενη κακοκαιρία. 
Μελέτες και χρηματοδοτήσεις
Μελέτες που πρέπει είτε να επικαιροποιηθούν, είτε να γίνουν από την αρχή, για την αντιπλημμυρική προστασία της Πιερίας, με την εξεύρεση της αντίστοιχης χρηματοδότησης και βελτιωτικές παρεμβάσεις σε ήδη υπάρχουσες υποδομές, είναι όπως επισήμανε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα Σκούφα το μεγάλο στοίχημα, που έχει όμως ημερομηνία και αυτή είναι όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να δοθεί οριστική λύση και να μην ξαναδούμε εικόνες τέτοιες, αλλά κυρίως να μην  ξαναζήσουμε τέτοιου είδους καταστροφές.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου