Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το "success story της χρονιάς" είναι από την Πιερία για όλη την Ελλάδα!



https://www.youtube.com/watch?v=r2b9TP1V0bE


Τα Schoolikομπερδέματα ΙΙ "Η Νέα Γενιά" -η ταινία, μικρού μήκους, σταθμός στα κινηματογραφικά χρονικά, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης- ανοίγουν την αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών "Πάμε σινεμά;", σπάζοντας ταυτόχρονα όλα τα διαδικτυακά κοντέρ, εντός και εκτός Πιερίας!



Πιο συγκεκριμένα, η μία από τις τέσσερις κινηματογραφικές αυτοτελείς εκδόσεις, η αντίστοιχη με τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων, επιλέγεται ως η εναρκτήρια του μεγαλύτερου σχολικού κινηματογραφικού Φεστιβάλ, του «Πάμε σινεμά;» (του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Τηλεόραση και το αντίστοιχο Ραδιόφωνο), που διεξάγεται φέτος για 10η συνεχή χρονιά.
Σε λίγες μόνο μέρες από τη στιγμή που το Φεστιβάλ έχει αναρτήσει την ταινία στο επίσημο κανάλι του στο διαδίκτυο, η ταινία έχει ξεπεράσει τις 13200 προβολές, με ρυθμούς χρηματιστηρίου... προ κρίσης, έχοντας αποσπάσει δεκάδες θετικές ψήφους (likes), γεγονός που συνιστά μία ασύλληπτη πανελλαδική επιτυχία, που όμοιά της δεν έχει πετύχει κανένα σχολείο ειδικής και γενικής αγωγής κινηματογραφικά. Η ταινία σκαρφάλωσε ήδη στην 40η θέση ανάμεσα σε 174 ταινίες που έχουν αναρτηθεί από το 2012, που άνοιξε το κανάλι του Φεστιβάλ!
Την ίδια στιγμή, η σύμπραξη με τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων (στις άλλες τρεις εκδόσεις πρωταγωνιστούν οι μαθητές του Ειδικού σχολείου,  το ΓΕΛ Κορινού και στην τρίτη έκδοση οι ίδιοι οι καθηγητές του Ειδικού σχολείου, όλες σ’ ένα σενάριο της σεναριογράφου Σοφιάννας Παϊδούση), αποδεικνύουν περίτρανα τη διαφορετικότητα στην πράξη με χαρακτήρα και ονοματεπώνυμο. Πολύτιμη backstage είναι και η παρουσία του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία (4 σε ένα) έχει προβληθεί στον κινηματογράφο της πόλης και στο ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης (πάντα με ελεύθερη είσοδο), ενώ συμμετέχει παράλληλα σ’ όλα τα μικρά και μεγάλα, διαγωνιστικά και μη, κινηματογραφικά φεστιβάλ πανελλαδικά. Επιπρόσθετα, η ταινία, τη φετινή χρονιά, ταξιδεύει σ’ όλα τα σχολεία του νομού Πιερίας και όχι μόνο, φέρνοντας τον κινηματογράφο στις σχολικές αίθουσες σχολείων της πρωτεύουσας του νομού Πιερίας αλλά και όλης της περιφέρειας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ενδεικτικά φωτεινά παραδείγματα το ΓΕΛ Κολινδρού, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων, το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης… (και άλλα σχολεία που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή)

Ευχαριστούμε από καρδιάς. Το ταξίδι συνεχίζεται…
Μέχρι τότε απολαύστε την ταινία για πρώτη on line με το logo του Φεστιβάλ! Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου