Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΥΝΠ

Θυσίες δίχως τελειωμό ετοιμάζει πάλι η κυβέρνηση με τους συμμάχους της για την εργατική τάξη. Με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, τον προϋπολογισμό για το 2018 και τις διάφορες περιφερειακές φιέστες που παρουσιάζει κάθε τόσο γίνεται ξεκάθαρο για ποιον προορίζεται η περίφημη ανάπτυξη. Γίνεται σαφές πως τα εργατικά δικαιώματα δε χωράνε στα σχέδια της ανάκαμψης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Συζητάνε και συμφωνούνε για μισοδουλειά χωρίς δικαιώματα, για ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργούν την Κυριακάτικη αργία, εφαρμόζουν συμβάσεις μηδενικών ωρών, λευκές νύχτες, μαύρες Παρασκευές και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Στρώνουν το έδαφος επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς με την προώθηση μέτρων για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
Με ρόπαλα και γκλομπ χτυπάνε τους εργάτες..
Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πάει πακέτο με την τρομοκρατία και την καταστολή. Πρόσφατα παραδείγματα οι επιθέσεις των ΜΑΤ και οι συλλήψεις συναδέλφων μας από το εμπόριο στα Γιάννενα, οι οποίοι τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων σε εστιακούς φοιτητές οι οποίοι διεκδίκησαν να ανοίξει η σίτηση, να υπάρχει θέρμανση, κλπ και, η επίθεση σε εργαζόμενους που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.
Ταυτόχρονα οπέλεκυς της απόλυσης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων και η μοιρολατρεία καλλιεργείται αδιάκοπα από τα τσιράκια της εργοδοσίας. Ήδη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού υποχρεώθηκε να πάρει απόφαση για απεργία υπό την πίεση των ταξικών δυνάμεων, άρχισε να την υπονομεύει.
Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά..
Η μάχη για την απεργία μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει εστία αντίστασης! Τέρμα πια στο φόβο και τις αυταπάτες. Τέρμα στο συμβιβασμό και την οπισθοχώρηση. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να οργανωθεί, να διεκδικήσει, να ανατρέψει την πολιτική που την οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.  Να διεκδικήσουμε τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
§  Να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση νόμου για υποχρεωτικότητα των ΚΣΣΕ με αυξήσεις
§  Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ
§  Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
§  Κανένας περιορισμός στη συλλογική πάλη και δράση
§  Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία
Στις 14 Δεκέμβρη κλείνουμε τα γραφεία, κατεβάζουμε ρολά στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου