Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

«Φλέγεται» η Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων με 140 τραυματίες

                    Ο Τραμπ «πυροδότησε» τη βία

«Φλέγεται» η Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων με 140 τραυματίες

Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τους πέταξαν πέταξαν πέτρες - Έξι νεκροί και πάνω από 225 τραυματίες σε ξεχωριστά επεισόδια και αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή και το Σάββατο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, που «πυροδότησε» η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και να εκκινήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη.


Σήμερα, Σάββατο, περίπου 140 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.
Οι ταραχές μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκαν στην οδό Σαλάχ αντ-Ντιν, κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης. Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον τους πέτρες.
«Περίπου 140 Παλαιστίνιοι υπέστησαν από αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων έως και τραυματισμούς από πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ένας ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διήρκεσαν σχεδόν έξι ώρες.

Ήδη, μετά την πρώτη «μέρα οργής», όπως ονομάζουν τις διαδηλώσεις τους οι Παλαιστίνιοι, ο απολογισμός ήταν έξι νεκροί -μεταξύ των οποίων και ένα μωρό μόλις έξι μηνών- και περισσότεροι από 225 τραυματίες, σε ξεχωριστά επεισόδια και σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

http://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου