Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τουρλού στη κατσαρόλα με φέτες από ψαρονέφρι πιπεράτο

tourlou-me-fetes-psaronefri-piperato---Αντίγραφο 

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 4 κολοκυθάκια φρέσκα, μέτρια
  • 1 μεγάλο φινόκιο
  • 3 καρότα καθαρισμένα καλά
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε σπιρτόξυλα
  • 1 σελινόριζα σε κύβους
  • 4 κλαράκια σέλινο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πράσο καλά καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 μικρά ψαρονέφρια (βάρους 1 κιλού συνολικά)
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι χοντροκοπανισμένο
  • 1 κουτ. σούπας πράσινο πιπέρι χοντροκοπανισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι χοντροκοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε όλα σας τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ειδικά τη μελιτζάνα, βάζετε τα κομματάκια της σε ένα σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι να ξεπικρίσουν.

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαραθούν αρχικά και στη συνέχεια να σοταριστούν απαλά. Όταν ο όγκος τους μειωθεί στο μισό περίπου, ρίχνετε τον πελτέ, το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατίζετε, πιπερώνετε και αδειάζετε ένα νεροπότηρο λευκό κρασί μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να ψηθούν καλά. Τα διατηρείτε ζεστά.

Ετοιμάζετε τα ψαρονέφρια σας: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα πιπέρια μαζί με τον αποξηραμένο μαϊντανό να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το λευκό κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος σας και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι.

Απλώνετε το μίγμα των πιπεριών σε μια λεία επιφάνεια και κυλάτε τα ψαρονέφρια πάνω στα πιπέρια πιέζοντας να κολλήσουν επάνω τους. Τα κόβετε σε φετούλες. Σερβίρετε στα πιάτα το τουρλού ακουμπώντας επάνω τέσσερις πέντε φετούλες ψαρονέφρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου