Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ






-          Έμφαση σε οδούς πρόσβασης σε επιχειρήσεις
-          Αναβάθμιση της βατότητας στο αγροτικό οδικό δίκτυο στο σύνολο του Δήμου


Στην επισκευή, αποκατάσταση και  βελτίωση του οδικού δικτύου στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Αγίου Ιωάννη, έπειτα από τις ζημιές, που είχαν προκληθεί από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου,επικεντρώνονται στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι παρεμβάσεις συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Παράλληλα, στις στοχευμένες παρεμβάσεις ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα εντάσσονται οι εργασίες συντήρησης - βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, που εκτελούνται στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα των μετακινήσεων των αγροτών –κτηνοτρόφων και την πρόσβαση στις ασχολίες τους. Επιπλέον, συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και την ανεμπόδιστη διακίνηση των παραγόμενων προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά την Τ.Κ. Κάτω Αγίου Ιωάννη, έμφαση δόθηκε σε τμήματα οδών πρόσβασης σε επιχειρήσεις, εξέλιξη που εξασφαλίζει σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς πρώτων υλών και προϊόντων. Ειδικότερα, σε τμήματα του οδοστρώματος, τα οποία είχαν διαβρωθεί από τις πρόσφατες πλημμύρες κατασκευάστηκε εκ νέου υπόβαση, βάση, ενώ η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ασφαλτόστρωση.
Τις εργασίες επιβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του: «Με τον συντονισμό του δημάρχου Σάββα Χιονίδη και αφού ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση ασφαλτοστρώσεων και αποκαταστάσεων οδοστρώματος σε δρόμους του οδικού δικτύου του Δήμου μας με κριτήριο την αποφυγή επικινδυνότητας σε συγκεκριμένα σημεία και την ασφαλή διέλευση των οδηγών συνεχίζουμε τώρα με την αποκατάσταση – συντήρησηυποδομών, που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας στον πρωτογενή τομέα στηρίζοντας έτσι το αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία γενικότερα.Αναβαθμίζοντας τη βατότητα του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις μορφολογικές συνθήκες κάθε περιοχής εκσυγχρονίζουμε ουσιαστικά τις υποδομές στις γεωργοκτηνοτροφικές περιοχές, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου