Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Έναρξη εργασιών ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού




Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ


Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου.Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου.Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Αναφερόμενος στην έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης τονίζει:

«Έχουμε αποδείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ανέγερση έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού, η οποία αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η περιοχή. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στη σχολική στέγη, ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Σημαντικό έργο σχολικής στέγης

«Με το πέρας τηςκατασκευής, θα ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο σχολικής στέγης στο συγκεκριμένο τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, το οποίο αποτελεί επένδυση για την παιδεία του τόπου μας. Με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας επιλύουμε οριστικά στεγαστικά προβλήματα ετών και προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία του Κορινού, σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις» σημειώνει σε δήλωσή του,ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.
Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης, ενώ σύμφωναμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να δοθεί προς χρήση το αργότερο σε 30 μήνες.



Σάββας Χιονίδης: «Έχουμε αποδείξει ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας […] Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να είναι υπερήφανος, καθώς βελτιώνεται διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης»

Χρόνια στεγαστικά προβλήματα στον Κορινό αναμένεται να επιλύσει οριστικά η κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ», η εκτέλεση εργασιών της οποίας ξεκίνησεήδη με τις προγραμματισμένες εκσκαφές – χωματουργικές παρεμβάσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου