Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η υπόθεση Novartis θα μας κάνει παρέα μέχρι τις εκλογές...


Με τα σημερινά δεδομένα, είναι προφανές πως η υπόθεση Novartis δεν είναι η αρχή κάποιας πολιτικής κάθαρσης αλλά σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ είναι βέβαιο πως -μέχρι τις εκλογές- θα υπάρξουν πολλά ακόμα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Αν υπήρχε πρόθεση πολιτικής κάθαρσης, θα είχε προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε, μεταξύ των άλλων, να αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει από την κυβέρνηση και τα κόμματα του προτεκτοράτου.

Βέβαια, θα ήταν κάπως αστείο να αναθεωρηθεί ένα Σύνταγμα που στην ουσία έχει ακυρωθεί και έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο, αλλά, από την άλλη, δεν μπορείς να περιμένεις να φτάσει το 2060 -που θα λήξει η επιτροπεία της Ελλάδας, αν υπάρχει ακόμα Ελλάδα τότε-, για να πας σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η υπόθεση Novartis είναι ένα πολύ καλό χαρτί για την κυβέρνηση.

Την βοηθάει πολύ το ότι είναι ένα διεθνές σκάνδαλο αλλά και η εμπλοκή του FBI, που ερευνά την υπόθεση από το 2015.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως η κυβέρνηση, μέσω της υπόθεσης Novartis, θα προσπαθήσει να πλήξει την Νέα Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι στο κάδρο της υπόθεσης Novartis βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για την κυβέρνηση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εντελώς αναξιόπιστος, μπορεί να πει τα πάντα και τα αντίθετα, μπορεί να γλείφει εκεί που έφτυνε και να φτύνει εκεί που έγλειφε, και μοιάζει με έναν άνθρωπο που θα έκανε τα πάντα για το προσωπικό του όφελος.



Δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εντελώς ακατάλληλος -το ομολογούν πια ανοιχτά και οι νεοδημοκράτες-, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτή τη στιγμή ο ανεπίσημος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί ακριβώς θα χτυπήσει η κυβέρνηση.

Από τη μια θα θέσει το θέμα του ποιος κυβερνά τη Νέα Δημοκρατία -«ποιος κυβερνά επιτέλους αυτό το κόμμα;» είπε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας- και από την άλλη θα προσπαθήσει να ακυρώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι πια κομοδίνο του Άδωνι.

Αυτό το μήνυμα έχει παραλήπτες και τους πολίτες που ψηφίζουν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν βλέπουν με καλό μάτι την ακροδεξιά στροφή του κόμματός τους που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά.

Ήδη, η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει αποφέρει αποτελέσματα, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο που τόλμησε να περιγράψει τον Άδωνι όπως ακριβώς είναι.

Το γεγονός πως στην υπόθεση Novartis φέρονται να εμπλέκονται και πρόσωπα όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνει περίπατο την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένα από τα πιο μισητά πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα -δικαιολογημένα, αφού ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να υποθηκευθεί η χώρα για πάντα-, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα χαίρονταν να τον δουν πίσω από τα κάγκελα.




Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θα κατέβαιναν με τις σημαίες στους δρόμους να πανηγυρίσουν, αν ο Βενιζέλος έμπαινε στη στενή.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «δείτε ποιοι είναι αυτοί και τι καταστροφή έχουν κάνει στη χώρα», ώστε να μοιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αθώα και αγνή.

Ουσιαστικά, παρακολουθούμε -και θα παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες- την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.

Κάποιο κόμμα θα πρέπει να προσποιείται πως είναι κυβέρνηση στο προτεκτοράτο.

Η υπόθεση Novartis δίνει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νέα Δημοκρατία, να φανατίσουν κομμάτια της κοινωνίας και να αποσπάσουν τις ψήφους τους.

Δηλαδή, τους δίνει την ευκαιρία να πολώσουν την κοινωνία, οπότε αυτό να φέρει κέρδη και στα δυο κόμματα ενόψει των εκλογών.

Προσωπικά, δεν με αφορά το ζήτημα γιατί είμαι της άποψης πως όταν η χώρα σου έχει γίνει προτεκτοράτο, στις εκλογές κάνεις αποχή.

Βέβαια, δεν σκέφτονται όλοι σαν εμένα -ούτε ζητάω κάτι τέτοιο-, αφού υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τρώνε από τα κόμματα, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλοί φανατικοί πολίτες που δεν έχουν καταλάβει Χριστό και συνεχίζουν να τρώνε τη φόλα των κομμάτων.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως -οκτώ χρόνια μετά την χρεοκοπία και με τη χώρα υποθηκευμένη και διαλυμένη- η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον δικομματισμό.

Μόνο που τώρα στην θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο έργο θεατές.

Μόνο που τώρα η χώρα έχει χαθεί.

Καλά να περνάτε.


 pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου