Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντρ Π. Στσερµπακόβ, συνοδευόμενο από τον Βλαντίμιρ Ποτάποβ, υποπρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος του Ελληνορωσικού  Κέντρου Πολιτισμού Κατερίνης "Άντον Τσέχωφ", Έλενα Παυλίδη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημόνων Παλιννοστούντων, Ηλίας Αλιχανίδης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Δημήτριος Συριανίδης.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημέρωσε το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας ότι αποτελεί στόχος η προβολή του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών υποδομών- υπηρεσιών της περιοχής καθώς και  η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού. Με κοινό παρονομαστή τις θρησκευτικές καταβολές των δύο λαών, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε ότι η Πιερία  μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς η περιοχή πλαισιώνεται από πληθώρα μοναστηριών και εκκλησιών.

Οι δύο πλευρές ανέπτυξαν μια παραγωγική συζήτηση για τις προοπτικές σύναψης συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της φιλίας αλλά και της συνεργασίας των δύο χωρών και όπως υπογραμμίστηκε  οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και τρόπους συνεργασίας στο πλαίσιο της τουριστικής, πολιτιστικής και εμπορικό - επιχειρηματικής εξωστρέφειας.



Άλλωστε, η Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε τις επενδυτικές δυνατότητες, τους πολλούς  προορισμούς,  ορεινούς και  παραθαλάσσιους-που διαθέτει η Πιερία- καθώς και τις εναλλακτικές  μορφές τουρισμού , όπως είναι ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός,  ο γαστρονομικός και κυρίως ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών και που μπορούν  να αναπτύξουν  όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται την Πιερία, επισημαίνοντας  ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε καλό επίπεδο,  ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση και ευχήθηκε στην ενίσχυση των συνεργασιών προς όφελος και των δύο πλευρών.

Η Σοφία Μαυρίδου ευχήθηκε η εν λόγω συνάντηση να αποτελέσει την απαρχή συνεργασιών με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών καθώς  και καλλιέργειας θετικού κλίματος για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Στο τέλος, ως ανάμνηση της συνάντησης,  αντηλλάγησαν αναμνηστικά  δώρα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να προσφέρει βιβλία για την Πιερία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου