Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Βιωματική επιμόρφωση του Σ.Δ.Ε. Κατερίνης στο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.

 
Οι εκπαιδευόμενοι/ες και η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Μαρία Σαρρή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κατερίνης συμμετείχαν στο ομαδικό εργαστήριο εγγραμματισμού με θέμα: «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία, η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ». Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24 – Κατερίνη), Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00.


Στο πλαίσιο της ομαδικής δραστηριότητας παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία υποβολής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ από τη Σύμβουλο Απασχόλησης  του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.  Θωμαή Δημητριάδου. Στην συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν στην αποτελεσματική χρήση των Η/Υ, να λύσουν απορίες για τον χειρισμό της πλατφόρμας και τη συμπλήρωση στοιχείων με τη βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η δράση υλοποιήθηκε από το Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝ.Ε.) της Γ.Σ.Ε.Ε. παράρτημα Κεντρικής  Μακεδονίας – Βέροιας  σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης. Υπεύθυνες υλοποίησης ήταν για το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. το Περιφερειακό Στέλεχος Κορνηλία Φουτσιτζόγλου και η Σύμβουλος Απασχόλησης Θωμαή Δημητριάδου  και εκ μέρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης η πρόεδρος Δέσποινα Κωνσταντίνου. Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης οι εκπαιδευόμενοι/ες και η σύμβουλος σταδιοδρομίας ΣΔΕ Κατερίνης Μαρία Σαρρή ευχαρίστησαν τις υπεύθυνες θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των εκπαιδευόμενων του σχολείου και την υποδειγματική τους συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου