Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μπακαλιαράκια με μυρωδάτη, τραγανή κρούστα

65150313_17546_grigora_mpakaliarakia-tiganita

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 15΄
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 6 φρέσκα μπακαλιαράκια, (περίπου 200 - 250 γρ. το καθένα - ή περισσότερα μικρότερα), καθαρισμένα
  • περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • περίπου 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 αυγά
  • 1½  κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φύλλα από 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα (για το σερβίρισμα)
  • 40 ml χυμός λεμονιού (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία


Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά μαζί με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλατοπίπερο και σε ένα τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

«Περνάμε» τα ψάρια ένα-ένα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά, και τινάζουμε το περιττό.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίζουμε τα ψάρια, σε δόσεις, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σκορπίζουμε το μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

➔ Συνοδεύουμε με ψωμί και χόρτα βραστά ή τσιγαριαστά ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Τι πίνουμε
Παγωμένη, πικάντικη ρετσίνα Μεσογείων!
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου